söndag 13 juni 2010

382

TV-utbudet är sjukt osebart ikväll. Jag som sett fram emot lite lojt slötittande på någon lagom bra film. Det blev att tänka om. Lojt slötittande på riktigt DÅLIG film blev det istället. Närmare bestämt Prinsen och jag 2. Den är så tragiskt kass att jag inte har ord för det. Inte nog med att alla danskar och norrmän pratar perfekt engelska med varandra och danskan är ett påhittat hopkok av bokstäver, handlingen är helt slätstruken och fånigare än det mesta jag sett. Solklar etta.

Däremot såg jag faktiskt en mycket bättre film tidigare idag, men jag fick be mamma lämna rummet i två timmar för om hon fått ens en glimt hade hon hotat med att kasta filmen i soporna (hon har gjort det förut). Fish Tank. En brittisk film om en strulig tonåring och ett par veckor i hennes liv. Mycket bra skådespelare som gjorde filmen levande bidrog till en härlig stämning FAST den var något förutsägbar. 4/5.

Familjemöte idag och vi har kommit fram till att jag ska lägga upp ett schema för sommaren för att faktiskt komma igång med något som skulle liknas vid ett liv. Bara tanken på att tvinga ut mig själv utanför husets trygga väggar är så fruktansvärd att jag kryper ihop inombords men jag måste möta min rädsla innan den tar över igen. Så lång tid blev uppäten av ångest och rädsla och jag ORKAR inte ha det så längre! Att vara frisk är inte bara att äta balanserat (vilket jag gjort FELFRITT idag) det är också att umgås med andra och inte döma ut sig själv KONSTANT. Min pappa säger hela tiden att han hatar att prata med mig om min egen självbild för att den är så "tramsig" och "totaldeplimerande". Jo, det är den. Välkommen till mitt liv. Men jag har accepterat det och bestämt mig för att förändra den. Det är bara jobbigt att det är så smärtsamt att ta till sig ett friskare förhållningssätt. Det ENDA jag kan göra är att möta, möta, möta folk. Konfrontera demonerna och omintet göra dem. Jag vet hur mycket bättre jag mår de dagar jag aktivt FÖRSÖKER lägga allt det sjuka bakom mig, men det är så otroligt tufft.

Och idag var jag väl inte jätteduktig... Jag har lovat min DBT-terapeut att tala med någon utomstående (alltså inte min familj) minst en gång per dag. Det låter inte så komplicerat men för mig är det jättestort! Länge steg jag inte utanför dörren annat än för att handla hetsätningsmaterial - någonsin! Det gick dagar, veckor utan att jag kontaktade NÅGON, kanske att jag slängde ihop något mejl till någon kompis för att inte känna mig så sjukt ensam men telefon? Inte en chans! Real life? Fat chance! Det går inte att leva ett liv så, inte ens när det är "frivilligt". Visst motade jag bort rädslan för vad andra tyckte och tänkte om mig, men istället hatade jag mig själv ännu mer.

Tillbaka till idag. De enda utomstående jag pratat med (muntligt) är då en kompis till min pappa och en vän till min lillebror. Ett par ord bytte vi, men inte mer. Däremot har jag varit VÄLDIGT aktiv på facebook, det måste väl räknas som ett litet steg åt rätt håll? Sedan har jag pysslat med mina dockauktioner. De gick ut igår och jag lyckades skrapa ihop över 900 kronor på tio dockor, det är inte illa! En av dem lade jag ut för 50 kronor och den såldes för 312, vilket är JÄTTEBRA För en öppnad och begagnad Barbie. Däremot skär det lite i hjärtat på mig vid tanken på att bryta förpackningen som ett par Sindyplagg ligger i - köparen vill inte betala portot för kartongen =/ Det är upp till henne, men den är faktiskt MINT från 1994, man BEVARAR sådant! Nu blir det snart dags att köpa in lite fler dockor att restaurera, det är alltid lika kul.

Oj, vad barnslig jag låter. Men det är ju i alla fall ett intresse, jag har inte många sådana. Egentligen har jag väl bara... film, min hund och dockor. Och manga. Böcker ibland, i perioder. Internet. Tvn in general. Språk. Matlagning och bakning. Kläder lite grann. Umm... ja... Jag jobbar på att hitta fler. Helst ska väl något av dem vara aningen socialt också...

Hittade en fästing krypande på mig idag! En liten, äcklig, blodsugande parasitfästing! Jag svär, de dras till mig, det är straffet för att jag sällan får myggbett. Myggorna gillar mig inte, men fästingar gör det sannerligen!

***

Matdagen idag.

Frukost - havregrynsgröt med mellanmjölk och lingonsylt, en smörgås med paprika, ost och smör och apelsinjuice. Var väldigt lockad att fortsätta av okänd anledning men jag lade band på mig. Jag orkar inte kräkas idag.

Mellanmål - blev det inget innan lunch. Hade tänkt äta dubbla efter men sedan blev nästa mellanmål ganska stort så jag ångrade mig snabbt.

Lunch - sallad gjord på fullkornscouscous, ruccola och bladspenat, oliver, inlagd vitlök, parmesanost, tomat och krutonger, ruccolasalladsdressing och cola light. Kändes bra. Lagom nyttigt och sallad är alltid lika gott. Visst är det lite fegt, men jag kände mig ganska skakig och ville inte riskera att äta något som jag inte skulle kunna behålla.

Mellanmål - En bit (VIT) baguette (säkert full av transfetter eftersom den var av bake-off variant) med smör, sallad, lök, ost, tomat och paprika, en skiva vitlöksbröd och te. Det var VISST stort! Dessutom smakade jag ungefär en fjärdedel av den sista morotsmuffinsen från studenten.

Middag - fullkornscouscousen som blev över från lunchen (för att potatis inte är kul varje dag i veckan), quorn"stek" med någon slags sås mamma slängde ihop av turkisk yoghurt, gele, ruccolasallad och cola light. Aningen svårare att acceptera, ville inte riktigt ha det liggande i magen, men nu har ju resten av dagen gått bra, så jag kan inte förstöra det nu!

Kvällsmat - ca 2 dl yoghurt med flingor, en smörgås med smör, parmesanost och tomat, cola light. Fuskade lite med drickan där, men jag är ändå JÄTTENÖJD med maten idag! Bra jobbat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar